artwork: Avi Spivak

Om mig

Mitt foto
ingen renodlad musikblogg längre... livet livet livet livet och delar vi med oss äger alla allt!

tisdag 20 maj 2008

New York Times en majdag år 2008

Framsidan till arts delen i New York times hade faktiskt två genusskruvade artiklar.

THIS ONE GOES OUT TO THE LADIES AND THEIR FRIENDS

Artikeln täcker den där filmpremiären som varenda tidning skriver om den här veckan. Sex and the City - the movie. Bara den här veckan lyder Mercedez Benz reklam "get Carried away". Filmens premiär tog ledning över trötta Indiana Jones, i förhandbokade biljetter. Kvinnor från hela landet har bokat Manhattan resa och vissa säger sig ha planerat för detta sedan månader tillbaka(!). För 130 dollar kunde man, vid sidan av själva filmen, få en guidad tur över de fyra singel-kvinnornas hot spots. Hundratals kvinnor nappade på erbjudandet. Filmen slår också smått rekord i grupp-bokningar i antal som kan liknas med nörd-nischade filmer som Star Wars och Rocky Horror Picture Show. Över hela stan ser man Time Out framsidan med de fyra och texten NO SEX!. New York Times raljerar över att det till majoritet är kvinnor och gay-män som bokat biljetter till filmen samt alla jippon runt omkring. Jag har lite svårt att se nyheten i detta? Vissa skriver nästan upprörande om hur Sex and The City slagit Indiana Jones i media-bevakning och box office slam. Men det är klart, det är ju också män som härjar. Kvinnorna säger inte så mycket. Antingen ska de gå och se rullen på fredag eller så ska de inte det. Det är liksom ingen big deal, inser inte gubbarna i media detta?

Själv ska jag jobba på New Yorks största Bob Dylan tribute som körs varje år. Bob Dylans Birthday Bash presented by Roling Stone Magazine, hålls i år på Club Rehab. Förresten är det någon i Strokes som ska spela som INTE heter Albert Hammond Jr, de andra lever alltså fortfarande....

CHICAGO SET FOR OPENING OF R.KELLY SEX TAPE TRIAL

R.Kelly som short eyes fallet. Chicago har verkligen dribblat bort all form av trovärdighet vid det här laget. Liksom Al Capone fallet, i samma stad, för c.a 80 år sedan är det möjligt att Kelly fälls för något som inte alls har med tonårs-sexet att göra. Capone var rå-gangster med mord och rån under bältet. Han fälldes dock för skattefusk. Varför Kelly lär bli fri från sex-med-minderårig anklagelser har att göra med att flickan i sex videon, som hittades för 6 års sedan (ja, det har gått sex år!) hävdar att det inte är hon. Alltså, skulle åklagaren använda henne som vittne, vilket de bör i och med att hon spelar huvudroll, kommer hon simpelt take the stand och säga that's not me. Chicagos stad har alltså drivit fallet i över sex år, startat en stor jävla mediacirkus och satt in en herrans massa resurser, för att fälla Kelly för antingen ingenting eller något helt annat. Kelly har på sin behalf släppt skivor under tiden och kallat sig the Pied Piper of R'n'B. Den ursprungliga Pied Piper använde sin musik att locka unga flickor till sin bädd.... Hela rättsfallet är ett stort skämt och Kelly skrattar hela världen i ansiktet. Han sjunger till och med att om han pröjsar för cheesecaken och parkeringen... ja då ska väl han få något i gengäld. Typ att pissa på flickorna. Något Kelly gör i slutet på videon man till en början kunde köpa på gatan för så lite som 10 dollar. Fallet borde vara glasklart men inget kommer hända. Läser M. Gigi Durham -professor vid University of Iowa jämföra fallet med Michael Jackson. Det tas mycket hårdare på när pojkar blivit övergripna än flickor. Jackson är folkligt fälld som vår tids största svin och konstigaste kändis-psycho medan Kelly är P.I.M.P och lär gå fri.

this one goes out to the ladies.....

Inga kommentarer: