artwork: Avi Spivak

Om mig

Mitt foto
ingen renodlad musikblogg längre... livet livet livet livet och delar vi med oss äger alla allt!

fredag 13 juni 2008

den jävla polisen # 1948482892020430598

I februari varje år åker Kymber till L.A på semester i en vecka. Nu senast kom hon knappt iväg. Planet från LaGuardia vart rejält försenat. Kymber gjorde vad vilken sunt sinnad solo-resande människa som helst gör i den situationen. Hon satte sig i baren. Var och varannan halvtimma sådär gick hon fram till gate-personalen för att kolla läget med flighten. Antagligen började gate personalen märka av ölandet... Man får ju inte gå ombord ett plan i dag berusad. Kymber var inte full. Jag pratade med henne på telefon. Hon lät typ som vanligt. Flygplatsfolket frågade inte heller hur det var fatt. De sa faktiskt inget alls utan de ringde polisen och boardade planet som om inget hänt. Polisen kom, pekade ut min kära vän drog iväg henne. Ni förstår. Det är svårt att inte agera på ett sätt som hjärndöda poliser kallar "resist to arrest" eller "hot mot tjänsteman". Jag behöver väl inte tillägga hur svinigt polisen betedde sig. Hursomhelst, hon fick tillbringa 30 timmar i en cell. Detta följdes av en snabb rättegång där hon fick en böteslapp på ett par hundra dollar och ett nytt datum för rättegång.

Efter all drama åkte hon faktiskt ändå till L.A i en nu reducerad vecka. Det första hon gjorde var att ramla in hos en tatuerare och nåla in TCB med tillhörande blixt i bläck på handen. Här skulle det minsann bli take care of buisness av det hela. Detta är vad bric-a-brac handlar om. Vi tar hand om affärer och får saker gjort. (och nej mamma, jag har fortfarande inga tatueringar!).

Vad hände då med Kymbers rättsfall. Jo, på grund av polisens onödigt sviniga och trackande aktioner försökte min vän/sambo/arbets/band-kollega liksom personliga frisör/stylist/mentor och ibland försörjare nästan målsman i vissa fall beskyddare typ bodyguard.... ta fighten och fria sitt namn. Det gick såklart inte alls. Polisen vinner alltid och så är det med det. Kymber fick välja mellan böter och samhällstjänst. Hon fick dessutom bittert betala givna rättegångskostnader. Rättsfolket i Kew Gardens, Queens där hennes ärende behandlades var även snälla nog att varna henne. Hamnar hon i trubbel igen i år låser de in henne för en lång... lång... tid....

Inga kommentarer: